Beleef het boerenleven!

Op Schapenboerderij Texel is van alles te doen. De boerderij is geopend van maart en met oktober. Zowel in het voorjaar als in de zomer zijn er dagelijks diverse activiteiten. Bekijk het actuele programma voor een totaaloverzicht.

Lammetjes knuffelen

Een unieke ervaring! Onze pasgeboren lammetjes laten zich graag door jou knuffelen. Ga lekker zitten op een strobaal en neem een lammetje op schoot om lekker de heerlijk zachte wollen vacht te aaien en de schattige koppies van dichtbij te bewonderen. Heb je vragen? Wij zijn altijd in de buurt.

25 verschillende schapensoorten

Het ras de Texelaar ken je misschien, maar op onze boerderij lopen nog 24 andere rassen rond! Wit, bruin, zwart, lange vacht, korte krullen, spitse koppen, bolle wangen. Romanov, ....... en ..... . Ze vindt ze in onze stallen.

Kinderboerderij

We zijn natuurlijk geen echte kinderboerderij maar op onze boerderij is het wel een gezellige beestenboel! We hebben niet alleen schapen, maar er lopen ook kippen, dwerggeitjes, varkens, kalfjes en pony's rond. De allerkleinste bezoekers zijn dol op onze dwergkonijntjes en kuikentjes.

Ponyrijden

Een leuk extraatje: een ritje op de pony! Onze pony's zijn echte allemansvrienden die rustig onder begeleiding een rondje over het erf lopen. Bij mooi weer organiseren wij tijdens de openingsuren regelmatig korte ritjes voor kinderen.

Rollenbollen in het stro

Lijkt je dat ook zo leuk? Lekker rollenbollen in het stro? Bij ons kan het. Leef je uit! Ga lekker liggen, snuif de heerlijke geur van vers stro op en doe even je ogen dicht. Stiekem even wegdromen. Wij kijken wel even de andere kant op....

Lekker op de trekker

Hoe stoer is het als je op de foto kunt op de heftruck of de tractor? Stoere jongens en meiden mogen erop klimmen om op de foto te gaan. En papa en mama natuurlijk ook!

Picknicken op het erf

Op Schapenboerderij Texel mag je je eigen eten en drinken meenemen. Dat vinden wij geen probleem. Sterker: we hebben zelfs picknickbanken voor je klaar staan! Je vindt ze her en erf op het erf rond de boerderij. Dus kom lekker genieten van het zonnetje en het Texelse buitenleven. Geen zin om zelf van alles mee te nemen? In onze koffiehoek kun je ook terecht voor koffie, thee en limonade en lekkere koeken en snoepgoed.

Boerderijwinkel

Het wordt steeds leuker in onze winkel! We verkopen er wol van onze eigen schapen om te vilten, spinnen of te weven. Ook vind je er kant-en-klare breiwol, mooie vachten, dekbedden, knuffels, schapenwolcrème en nog veel meer leuke hebbedingetjes. Alle producten zijn ook online verkrijgbaar in onze webshop..

Demonstraties schapendrijven met honden

Hoe verplaats je een kudde schapen? Op Schapenboerderij Texel doen we dat met honden. In de zomer zijn er dagelijks demonstraties met onze schaapshonden Rasja, Skip, Bowie of Flügel. Deze Australian working kelpies zijn dol op hun werk en tijdens het opdrijven ook volledig gefocust op de schapen. Tijdens de demonstraties geeft de boer(in) uitleg over de werkwijze.