Beleef het
boerenleven

Het hele jaar door lammetjes!

Op Schapenboerderij Texel hebben we het hele jaar door lammetjes. Zeker in het voorjaar komt het regelmatig voor dat de schapen bevallen waar je bij staat. Een lammetje kan na de geboorte al snel op zijn pootjes staan. Na een weekje in de stal zijn ze oud genoeg om naar buiten te mogen. Binnen in onze knuffelhoek laten onze pasgeboren lammetjes zich graag door jou knuffelen. 

Je zult merken dat het geluksgevoel al snel naar boven komt - en dat is niet leeftijdsgebonden. Kom dus gerust met het hele gezin en neem opa en oma ook mee! Dankzij de demonstratie Schapendrijven en onze panorama-expositie over De Hoge Berg is een bezoek aan onze boerderij leuk én ook nog leerzaam.

Image

Texel is een echt schapeneiland. Want wist je dat Texel ongeveer net zoveel schapen als inwoners heeft? Het ras de Texelaar ken je misschien wel, maar op onze boerderij lopen nog 24 andere rassen rond. Wit, bruin, zwart, lange vacht, korte krullen, spitse koppen, bolle wangen. Bij ons in de stal vind je een grote diversiteit aan schapen en de verschillen zijn goed te zien. Ieder ras heeft een eigen hok, waar je een bordje vindt met meer informatie over dit specifieke ras. Zoals de Ouessantschaap bijvoorbeeld: het kleinste schapenras ter wereld. Kun je nagaan hoe klein hun lammetjes zijn!

Kom naar de demonstratie schapendrijven!

Maak kennis met 25 soorten schapen

Hoe verplaats je een kudde schapen? Wat moet je doen als een schaap op zijn rug ligt? En hoe komt een schaap aan die kleur op zijn kont? Het antwoord op deze vragen krijg je tijdens de leukste demonstratie van Texel. 

Terwijl onze boer(in) je alles vertelt over onze schapen, rennen onze schaapshonden vol enthousiasme rond om de schapen op te drijven. Deze Australian working kelpies zijn dol op hun werk en vinden het geweldig om dit aan jou te demonstreren. Dat doen ze dagelijks om 11:00 uur en om 14:00 uur. Omdat je al hebt betaald voor de entree,  zijn hier geen extra kosten aan verbonden. Kan jij net als onze honden ook niet wachten? Sluit je aan zodra we naar buiten gaan.

Een kijkje in de stal

En nog veel meer!

  • Maak kennis met 25 verschillende schapenrassen

  • Kinderboerderij met kippen, Cavia's, Konijnen, geiten, varkens, koeien en pony’s

  • Stoer op de foto op de trekker of heftruck

  • Koffieleuten met Texelse taart en gratis limo voor de kids

  • Wol en vachten shoppen in de boerderijwinkel

  • Panorama-expositie over de Hogeberg

  • Maak met goed weer een ritje op een pony

Koop hier je tickets

Veelgestelde vragen

Hoeveel lammetjes zijn er op de boerderij?

Er zijn altijd wel lammetjes maar het aantal verschilt per periode. Er worden ongeveer duizend lammetjes per jaar geboren, waarvan de meeste in het voorjaar.

Locatie

Image

Adres

Schapenboerderij Texel
Pontweg 77
1791 LA DEN BURG - Texel
(gratis parkeren)

Contact

Tel. 06 44 92 60 46
Email: info@schapenboerderijtexel.nl

Openingstijden

Dagelijks geopend van 10.00 tot 16.00 uur